Sanja-Vrzic-900x450

12 fotografija naljepših primjera kulturnog naslijeđa iz regije odabrano za kalendar SEE Heritage mreže!

Pozivu za dostavljanje fotografija kulturnog naslijeđa koji je objavila SEE Heritage mreža odazvali su se učesnici iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Makedonije.

Dostavljeno je preko 140 fotografija kulturno historijskih lokaliteta, prirodnih krajolika, industrijskog naslijeđa, ahitektonskih detalja, spomenika i objekata koje predstavljaju raznoliko i zajedničko kulturno naslijeđe dijela Jugoistočne Europe.

Među dostavljenim fotografija našli su se lokaliteti iz Makarske, Novog Sada, Beograda, Hvara, Herceg Novog, Mitla, Gjirokastre, Prizrena, Boke Kotorske, Gornjeg Stoliva, Bača, Rijeke, Splita, Trogira, Igrane, Kolašina, Komiže, Podgorice, Prenjaša, Škaljara, Vele Luke, Vrnika, Kosovske Mitrovice, Prištine, Gračanice, Sirogojna, Trepča, Sarajeva…

Sve dostavljene fotografije postavljene su na zvaničnoj Facebook stranici SEE Heritage mreže gdje su zainteresovani članovi i korisnici mreže imali mogućnost da učestvuju u glasanju i izboru najreprezentativnijih.

Pri izboru 12 fotografija za kalendara, Komisija SEE Heritage mreže uzela je u obzir glasanje sa Facebook stranice te „vodila računa o zastupljenosti svih zemalja članica i usklađenosti fotografije sa mjesecom koji predstavlja“.

Kalendar sa odabranim fotografijama možete pogledati na sljedećem linku.


Vezani članci

TOP destinacije u Hercegovini (2 dio)

TOP destinacije u Hercegovini (2 dio)


27/06/2016    Coolturna baština

Autor: Coolturna baština | Datum: 27/06/2016. Dva su grada u blizini Mostara koja posebno plijene svojom ljepotom i zanimljivošću. Prvi je malo historijsko mjesto u blizini Mostara, izgrađeno još u vrijeme Rimskog carstva kojeg turisti najviše posjećuju zbog vrela rijeke Bune i Tekije. Nad vrelom Bune, u Blagaju uzdiže se okomita stijena