Foto: Parkovi Hrvatske


Parkovi Hrvatske otvorili su poziv za volontere koji će sudjelovati u obnovi suhozida u najvećem masliniku Dalmacije.

Svake godine Parkovi Hrvatske organiziraju volonterske programe u kojima sudjeluju mladi ljudi u obnovi ovog kulturnog dobra. U Parku prirode Vransko jezero volonteri će imaju priliku da usvoje tradicionalno znanje, savladaju tehniku i izgrade kulturnu i biološku raznolikost Modravskih maslinika.

Sedam volontera koji budu odabrani za učešće u program sudjelovati će u obnavi suhozida (građevine od prirodnog kamena koje se izrađuju bez korištenja morta ili veziva), krčenju i čišćenju vegetacije koja je obrasla suhozide, istraživanju i georeferenciranju postojeće suhozidne strukture (bilježiti koordinate i fotografirati suhozide), informiranju javnosti (posjetitelja Parka) o aktivnostima obnove i doprinosu očuvanju kulturne baštine Parka.

Projekt obnove realizira se od 17. do 22. 4. 2017. godine na terenu prostora Modrava, te na predjelu blizu lučice Prosika, a smještaj i prehranu osigurava Park.

Od volontera se očekuje spremnost na zahtjevan fizički rad i boravak na suncu, sposobnost za rad i nalaženje samostalne uloge u grupi, strpljivost i predanost, spremnost na cjelodnevni boravak na otvorenom i pješačenje, čvrstu volju za učenjem i snažne ruke.

Radno vrijeme je optimalno pet sati dnevno, ukupno 30 sati tjedno kroz šest dana trajanja programa. Planirani raspored uključuje kraće pauze za odmor i dužu pauzu za ručak u trajanju od 1h. Obavezno je sudjelovanje u cijelom trajanju programa.

Volontersko radno mjesto nije prikladno za osobe s težim invaliditetom te s fizičkim i motoričkim poteškoćama.

Prijave su otvorene do 20. 3. 2017., a više informacija, kao i prijavni obrazac možete pronaći na stranicama Parkovi Hrvatska.