Sarajevska_zima

32. međunarodni festival „Sarajevska zima“ počinje 7. februara pod motom „Duša/ Duša umjetnika-duša grada“.

Od 07. do 21. februara umjetnici iz Kine, Sjedinjenih Američkih Država, Finske, Francuske, Kipra, Bosne i Hercegovine, Irana, Austrije, Hrvatske, Azerbejdžana i drugih zemalja sudjelovati će na festivalu „Sarajevska zima“.

Bogat kulturni program 32. izdanja „Sarajevske zime“ sastoji se od izložbi, pozorišnih predstava, koncerata, književnih večeri, filmova, panel diskusija, programa predstavljanja kulturne baštine i programa namijenjenih djeci.

U okviru „Sarajevske zime“ u Galeriji Novi Hram od 07. do 19. februara biti će održana izložba projekta virtuelnog kulturnog naslijeđa autorice Selme Rizvić.

Festival „Sarajevska zima“ nastao je 1984. godine, kao kulturni pandan XIV Zimskim olimpijskim igrama.


Vezani članci

Obilježavanje Međunarodnog dana spomenika

Obilježavanje Međunarodnog dana spomenika


02/03/2017    Coolturna baština

U Starobosanskom gradu Dubrovniku kraj Ilijaša prigodnim programom obilježit će se Međunarodni dan spomenika i spomeničkih cjelina. Svake godine 18. aprila u zemljama širom svijeta obilježava se Međunarodni dan spomenika i spomeničkih cjelina, datum koji je ustanovilo Međunarodno vijeće za spomenike i spomeničke cjeline (ICOMOS). Obilježavanjem ovog datuma želi se

Otvoreni pozivi za restauracijske kampove

Otvoreni pozivi za restauracijske kampove


04/04/2013    Coolturna baština

Autor: Coolturna baština | Datum: 04/04/2013.  Fondacija „Kulturno naslijeđe bez granica“ iz Albanije otvorila je pozive za prijave na sedam regionalnih restauracijskih kampova u toku 2016. godine. Mladi stručnjaci i studenti koji imaju interes za konzervaciju građevina i muzejskih predmeta, interpretaciju, menadžment u kulturnom naslijeđu, tradicionalne umjetnosti i zanate mogu da se