Sarajevska_zima

32. međunarodni festival „Sarajevska zima“ počinje 7. februara pod motom „Duša/ Duša umjetnika-duša grada“.

Od 07. do 21. februara umjetnici iz Kine, Sjedinjenih Američkih Država, Finske, Francuske, Kipra, Bosne i Hercegovine, Irana, Austrije, Hrvatske, Azerbejdžana i drugih zemalja sudjelovati će na festivalu „Sarajevska zima“.

Bogat kulturni program 32. izdanja „Sarajevske zime“ sastoji se od izložbi, pozorišnih predstava, koncerata, književnih večeri, filmova, panel diskusija, programa predstavljanja kulturne baštine i programa namijenjenih djeci.

U okviru „Sarajevske zime“ u Galeriji Novi Hram od 07. do 19. februara biti će održana izložba projekta virtuelnog kulturnog naslijeđa autorice Selme Rizvić.

Festival „Sarajevska zima“ nastao je 1984. godine, kao kulturni pandan XIV Zimskim olimpijskim igrama.


Vezani članci

Pronađena ostava stara preko 3,000 godina

Pronađena ostava stara preko 3,000 godina


18/04/2016    Coolturna baština

Autor: Coolturna baština | Datum: 18/04/2016. Jasmin Buljubašić mještanin naselja Kiseljak kod Srebrenika, tražeći humus za cvijeće pronašao je do sada najveću arhološku ostavu iz bronzanog doba na području sjeveroistočne Bosne. “Sve se dogodilo iznenada prije oko mjesec dana. Krenuo sam u šumu da tražim humus za cvijeće. Prilikom kopanja ispod jednog

Dani europskog nasljeđa u Olovu

Dani europskog nasljeđa u Olovu


03/06/2016    Coolturna baština

Autor: Coolturna baština | Datum: 03/06/2016. Kako bi ukazali na vrijedno kulturno nasljeđe Olova i ovog dijela naše zemlje, Federalno ministarstvo kulture i sporta u saradnji sa Općinom Olovo organizuju 25. i 26. oktobra Dane europskog nasljeđa u ovom gradu. “Manifestacija ima za cilj da podcrta značaj zaštite i očuvanja spomenika kulture