Učestvujte u “Sarajevo fotomaratonu”

Učestvujte u “Sarajevo fotomaratonu”

U Subotu, 15. oktobra, u Sarajevu se održava peti fotomaraton, fotografsko natjecanja u kojem mogu sudjelovati svi zaljubljenici u ovu umjetnost.

“Sarajevo fotomaraton” je natjecanje koje traje nekoliko sati u okviru kojih takmičari moraju fotografisati šest zadanih tema. Svi natjecatelji će o temama biti informisani na dan održavanja fotomaratona.

Ukolko želite biti učesnik ovog fotomaratona potrebno je da se prijavite do 14.10.2016. na ovom linku, ili na dan događaja u galeriji BlackBox.

Kotizacija za učešće iznosi 20 KM, a o pobjedi natjecatelja odlučuje posebno formiran žiri. Sponzori događaja su galerija Blackbox i firma Canon Bosna i Hercegovina, koja obezbjeđuje glavnu nagradu – profesionalni fototaparat Canon 1300D sa objektivom od 18-55 mm IS III.

Sarajevo fotomaraton je započeo 2013. godine pod organizacijom tima fotografija.ba.


Vezani članci

Proglašeno devet dobara nacionalnim spomenicima BiH

Proglašeno devet dobara nacionalnim spomenicima BiH


20/11/2015    Coolturna baština

Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika na posljednjoj sjednici održanoj od 01. do 03. februara 2016. godine proglasila je devet dobara nacionalnim spomenicima Bosne i Hercegovine. Na listu nacionalnih spomenika uvrštena je Čamdžića kuća u općini Lukavac, Jevrejsko groblje u Jajcu, ostaci kule i zidova u Bihaću, historijsko područje nekropola sa

36 zemalja u utrci za Europa Nostra nagradu

36 zemalja u utrci za Europa Nostra nagradu


04/02/2015    Coolturna baština

Organizacije i pojedinci iz 36 zemalja širom Europe predali su 187 aplikacija za Europa Nostra nagradu. „Za ovu prestižnu nagradu najviše aplikacija predala je Španija (19), potom Velika Britanija (14), Portugal (13) i Belgija (10). Značajan broj aplikacija primljen je iz Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Poljske i Češke Republike“, navode u