Učestvujte u “Sarajevo fotomaratonu”

Učestvujte u “Sarajevo fotomaratonu”

U Subotu, 15. oktobra, u Sarajevu se održava peti fotomaraton, fotografsko natjecanja u kojem mogu sudjelovati svi zaljubljenici u ovu umjetnost.

“Sarajevo fotomaraton” je natjecanje koje traje nekoliko sati u okviru kojih takmičari moraju fotografisati šest zadanih tema. Svi natjecatelji će o temama biti informisani na dan održavanja fotomaratona.

Ukolko želite biti učesnik ovog fotomaratona potrebno je da se prijavite do 14.10.2016. na ovom linku, ili na dan događaja u galeriji BlackBox.

Kotizacija za učešće iznosi 20 KM, a o pobjedi natjecatelja odlučuje posebno formiran žiri. Sponzori događaja su galerija Blackbox i firma Canon Bosna i Hercegovina, koja obezbjeđuje glavnu nagradu – profesionalni fototaparat Canon 1300D sa objektivom od 18-55 mm IS III.

Sarajevo fotomaraton je započeo 2013. godine pod organizacijom tima fotografija.ba.


Vezani članci

Izložba o historiji videoigara

Izložba o historiji videoigara


14/02/2017    Coolturna baština

U Muzeju Grada Zenice otvorena je izložba “Power Up” koja donosi presjek o historiji videoigara. Izložba je otvorena 17. februara i trajat će mjesec dana. “Posjetioci će moći saznati nešto više o historiji videoigara, te zaigrati igrice na računarima i konzolama iz perioda počev od kasnih sedamdesetih do kraja devedesetih

Razmjena knjiga u Velikom parku

Razmjena knjiga u Velikom parku


04/04/2015    Coolturna baština

Na Svjetski dan knjige i autorskih prava, 23. aprila, Vijeće mladih Stari Grad, udruženje Metamorfoza i Dobre kote organizuju druženje i razmjene knjiga u Velikom parku u Sarajevu. “Za sve one koji možda ne mogu priuštiti da kupe neku knjigu na sajmu, knjižari i slično – otvaramo prostor Velikog parka