Učestvujte u “Sarajevo fotomaratonu”

Učestvujte u “Sarajevo fotomaratonu”

U Subotu, 15. oktobra, u Sarajevu se održava peti fotomaraton, fotografsko natjecanja u kojem mogu sudjelovati svi zaljubljenici u ovu umjetnost.

“Sarajevo fotomaraton” je natjecanje koje traje nekoliko sati u okviru kojih takmičari moraju fotografisati šest zadanih tema. Svi natjecatelji će o temama biti informisani na dan održavanja fotomaratona.

Ukolko želite biti učesnik ovog fotomaratona potrebno je da se prijavite do 14.10.2016. na ovom linku, ili na dan događaja u galeriji BlackBox.

Kotizacija za učešće iznosi 20 KM, a o pobjedi natjecatelja odlučuje posebno formiran žiri. Sponzori događaja su galerija Blackbox i firma Canon Bosna i Hercegovina, koja obezbjeđuje glavnu nagradu – profesionalni fototaparat Canon 1300D sa objektivom od 18-55 mm IS III.

Sarajevo fotomaraton je započeo 2013. godine pod organizacijom tima fotografija.ba.


Vezani članci

Otvaranje izložbe “Kakanj kroz vrijeme”

Otvaranje izložbe “Kakanj kroz vrijeme”


18/08/2016    Coolturna baština

U okviru kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani” u četvrtak, 3. avgusta, biće otvorena izložba fotografija koja donosi presjek razvoja ovog grada u posljednjih 100 godina. Izložba “Kakanj kroz vrijeme” biće otvorena u parku Doma kulture sa početkom u 19:00 sati. Organizator muzejske izložbe je Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj (JU KSC)

Učestvuj u nagradnom foto konkursu

Učestvuj u nagradnom foto konkursu


07/02/2016    Coolturna baština

Portal «Tour Guide Mostar» je objavio foto konkurs za sve ljubitelje fotografije, na temu „Pogodi u kojem gradu je ova slika uzeta“. «U fokusu nisu ljudi već predmeti koji dokazuju njihovu prisutnost, koji remete zadane konture grada, te oživljavaju njegov prostor svojim nekonvencionalnim karakterom», navode organizatori. Svaki učesnik na konkurs