Učestvujte u “Sarajevo fotomaratonu”

Učestvujte u “Sarajevo fotomaratonu”

U Subotu, 15. oktobra, u Sarajevu se održava peti fotomaraton, fotografsko natjecanja u kojem mogu sudjelovati svi zaljubljenici u ovu umjetnost.

“Sarajevo fotomaraton” je natjecanje koje traje nekoliko sati u okviru kojih takmičari moraju fotografisati šest zadanih tema. Svi natjecatelji će o temama biti informisani na dan održavanja fotomaratona.

Ukolko želite biti učesnik ovog fotomaratona potrebno je da se prijavite do 14.10.2016. na ovom linku, ili na dan događaja u galeriji BlackBox.

Kotizacija za učešće iznosi 20 KM, a o pobjedi natjecatelja odlučuje posebno formiran žiri. Sponzori događaja su galerija Blackbox i firma Canon Bosna i Hercegovina, koja obezbjeđuje glavnu nagradu – profesionalni fototaparat Canon 1300D sa objektivom od 18-55 mm IS III.

Sarajevo fotomaraton je započeo 2013. godine pod organizacijom tima fotografija.ba.


Vezani članci

Roman „Na Drini ćuprija“ u digitalnom izdanju

Roman „Na Drini ćuprija“ u digitalnom izdanju


27/12/2014    Coolturna baština

Originalni rukopis romana „Na Drini ćuprija“ Nobelovca Ive Andrića biće digitaliziran. „Ovo je veliki događaj za BiH. Mi po prvi put digitaliziramo jedan ključan tekst za historiju Bosne i Hercegovine, ali i historiju Jugoslavije,“ rekao je Damir Arsenijević, urednik digitalnog izdanja ovog romana na konferenciji za medije. Rukopis romana „Na

Bitka za Galipolje iz perspektive vojnika

Bitka za Galipolje iz perspektive vojnika


14/03/2016    Coolturna baština

U Muzeju grada Zenice u petak, 18. marta 2016. godine, biće otvorena izložba fotografija koje prikazuju ratna događanja iz bitke za Galipolje, jedne od najpoznatijih vojnih kampanja iz Prvog svjetskog rata. Otvaranje izložbe planirano je u 19:00 sati. Izložba “Bitka za Galipolje/ Canakkale Savaslari” sadržava fotografije koje su sačinili vojnici