poziv_na_suradnike

Mladi ste ili se tako osjećate, spremni ste na izazove i učenje, imate malo ili nimalo iskustva u novinarstvu, svjesni ste važnosti kulturne baštine, a uz to imate želju i da volontirate?
Upravo vas tražimo!

Portal „Coolturna baština“ pokrenut je u cilju promocije bogatog i vrijednog kulturnog naslijeđa Bosne i Hercegovine, dobara od neprocijenjive vrijednosti kojima smo svakodnevno okruženi i o kojima vode brigu tek rijetki članovi našeg društva.

Na portalu „Coolturna baština“ objavljivati će se tekstovi koji govore o kulturnom naslijeđu iz naše, ali i drugih zemalja svijeta. Ovaj portal će nuditi tekstove o kreativcima koji inspiraciju u svom radu crpe iz bogate zajedničke baštine i pridaju važnost očuvanju nasljeđenih dobara. Tematski tekstovi mogu biti u kategoriji vijesti, analize, reportaže ili intervjua i mogu se fokusirati na neku od pod-oblasti unutar kulturne baštine, kao npr. o čuvarima kulturnog blaga, primjenima 3d tehnologija u oblasti baštine, krijumčarenju kulturnih dobara i slično. Budite kreativni, predložite i formu i temu!

Važan segment portala je „Mapa naslijeđa“, koja nudi osnovne informacije o određenim lokalitetima od značaja iz različitih dijelova naše zemlje. Mapiranjem objekata/lokaliteta želi se ukazati na stanje u kojem se izuzetno vrijedna dobra nalaze, ali i važnost njihovog očuvanja i zaštite.

Ukoliko ste zainteresirani da pomognete u promociji kulturne baštine naše zemlje, a uz to ispunjavate uslove navedene na početku ovog teksta i sljedeće:

  • Volite baštinu i želite još više naučiti i istražiti,
  • Volite pisati,
  • Imate odlično znanje o Microsoft Officeu
  • Imate iskustva u fotografiji (ili video produkciji)

Pozivamo vas da pošaljete svoj CV, motivaciono pismo i primjer rada (ukoliko imate) na
bih@chwb.org Poziv ostaje otvoren do 15.2. do 24h