Europa Nostra 2016

Kandidirajte projekt ili inicijativu za Europa Nostra nagradu i osvojite ovo najprestižnije priznanje u oblasti kulturnog naslijeđa u Europi.

Nagrada Europske unije za kulturnu baštinu/Europska Nostra nagrada dodjeljuje se u nekoliko kategorija kako bi se ukazalo na izvanredna dostignuća u kulturnoj baštini širom Europe.

Arhitekti, zanatlije, stručnjaci iz oblasti kulturne baštine, profesionalaci i volonteri, javne i privatne institucije, kao i lokalne zajednice svoje projekte i inicijative mogu prijaviti do 01. oktobar 2016. godine.

Ova nagrada dodjeljuje se u nekoliko kategorija, uključujući za najbolji projekt iz oblasti restauracije, najimpresivnija istraživanja, profesionalcima i volonterima u kategoriji posvećenost radu, podizanju svijesti, treningu i obrazovnim programima.

Europa Nostra nagrada biće dodjeljena do 30 najboljih dostignuća iz oblasti kulturne baštine. Od tih 30, sedam projekata će osvojiti Grand Prix nagradu i 10.000 €. Osim toga, i publika će imati pravo da odabere najbolji projekat preko online ankete.

Svi dobitnici će imati priliku da prisustvuju dodjeli nagrada koja će se održati u julu 2017. godine u gradu Turku, Finska.

Nemojte čekati, pošaljite svoj projekt i proslavite svoj uspjeh širom Europe a i izvan njenih granica!

Više informacija možete pronaći na ovom linku.


Vezani članci

Otvaranje izložbe “Kakanj kroz vrijeme”

Otvaranje izložbe “Kakanj kroz vrijeme”


18/08/2016    Coolturna baština

Autor: Coolturna baština | Datum: 18/08/2016. U okviru kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani” u četvrtak, 3. avgusta, biće otvorena izložba fotografija koja donosi presjek razvoja ovog grada u posljednjih 100 godina. Izložba “Kakanj kroz vrijeme” biće otvorena u parku Doma kulture sa početkom u 19:00 sati. Organizator muzejske izložbe je Javna ustanova Kulturno-sportski

Bitka za Galipolje iz perspektive vojnika

Bitka za Galipolje iz perspektive vojnika


14/03/2016    Coolturna baština

U Muzeju grada Zenice u petak, 18. marta 2016. godine, biće otvorena izložba fotografija koje prikazuju ratna događanja iz bitke za Galipolje, jedne od najpoznatijih vojnih kampanja iz Prvog svjetskog rata. Otvaranje izložbe planirano je u 19:00 sati. Izložba “Bitka za Galipolje/ Canakkale Savaslari” sadržava fotografije koje su sačinili vojnici