Europa Nostra 2016

Kandidirajte projekt ili inicijativu za Europa Nostra nagradu i osvojite ovo najprestižnije priznanje u oblasti kulturnog naslijeđa u Europi.

Nagrada Europske unije za kulturnu baštinu/Europska Nostra nagrada dodjeljuje se u nekoliko kategorija kako bi se ukazalo na izvanredna dostignuća u kulturnoj baštini širom Europe.

Arhitekti, zanatlije, stručnjaci iz oblasti kulturne baštine, profesionalaci i volonteri, javne i privatne institucije, kao i lokalne zajednice svoje projekte i inicijative mogu prijaviti do 01. oktobar 2016. godine.

Ova nagrada dodjeljuje se u nekoliko kategorija, uključujući za najbolji projekt iz oblasti restauracije, najimpresivnija istraživanja, profesionalcima i volonterima u kategoriji posvećenost radu, podizanju svijesti, treningu i obrazovnim programima.

Europa Nostra nagrada biće dodjeljena do 30 najboljih dostignuća iz oblasti kulturne baštine. Od tih 30, sedam projekata će osvojiti Grand Prix nagradu i 10.000 €. Osim toga, i publika će imati pravo da odabere najbolji projekat preko online ankete.

Svi dobitnici će imati priliku da prisustvuju dodjeli nagrada koja će se održati u julu 2017. godine u gradu Turku, Finska.

Nemojte čekati, pošaljite svoj projekt i proslavite svoj uspjeh širom Europe a i izvan njenih granica!

Više informacija možete pronaći na ovom linku.


Vezani članci

Dan za Muzej

Dan za Muzej


31/12/2014    Coolturna baština

Autor: Coolturna baština | Datum: 31/12/2014. Nizom aktivnosti Zemaljski muzej BiH danas, 01. februara, obilježava 128 godina postojanja. Povodom obilježavanja 128 godina postojanja Zemaljskog muzeja BiH, najvažnije savremene naučno-obrazovne i kulturne institucije u Bosni i Hercegovini posjetioci će u periodu od 12h do 20h besplatno uživati u raznovrsnom sadržaju. Od 12h planirana

Otvoren foto natječaj “Ferhadija”

Otvoren foto natječaj “Ferhadija”


21/03/2016    Coolturna baština

Autor: Coolturna baština | Datum: 21/03/2016. Povodom otvaranja obnovljene Ferhat pašine džamije u Banja Luci, otvoren je foto natječaj u cilju odabira najljepših fotografija ovog značajnog historijskog objekta. Natječaj je otvoren od 1. do 15. aprila 2016. godine, a na njemu mogu sudjelovati profesionalni fotografi, amateri, novinari, studenti i “svi oni koji