Fotokonkurs o kulturnoj bastini Opcine Centar

Javna ustanova Centar za kulturu „Sarajevo“ i portal Fotografija.ba raspisali su fotokonkurs za srednjoškolce o “Kulturno-istorijskim institucijama Općine Centar Sarajevo”.

Konkurs je otvoren od 1. aprila do 3. maja, a mogu se prijaviti svi srednjoškolci iz Općine Centar Sarajevo.  U konkursu se navodi da srednjoškolci mogu dostaviti fotografije kulturnih običaja, arhitekture i manifestacija od kulturnog značaja sa područja ove općine.

Fotokonkurs se realizuje u okviru istoimenog projekta koji nastoji da podstakne mlade ljude na bavljenje fotografijom. Osim poboljšanja svojih fotografskih tehnika uz predavanja profesionalnih fotografa, mladi će imati priliku da uče o kulturno-istorijskim institucijama Općine Centar.

20 najboljih fotografija biti će objavljeno na izložbi planiranoj za 12. maj 2016. godine u Centru za mlade Gorica, a tri najbolje fotografije će biti nagrađene sa 300, 200 i 100 KM. Žiri je sastavljen od urednika portala Fotografija.ba i predstavnika Javne ustanove Centra za kulturu „Sarajevo“.

Sponzor projekta je Općina Centar Sarajevo.  Ostale informacije o fotokonkursu i uslovima prijave možete pronaći na sljedećm linku.


Vezani članci

Dani arhitekture 2016: Arhitektura ispred investicije

Dani arhitekture 2016: Arhitektura ispred investicije


24/05/2016    Coolturna baština

Autor: Coolturna baština | Datum: 24/05/2016. Od 19. do 22. maja na različitim lokacijama u Sarajevu biće održani Dani arhitekture koji će i ove godine okupiti veliki broj međunarodnih i domaćih arhitekata i studenata arhitekture. Glavna tema osmih Dana arhitekture je ‘Arhitektura ispred investicije’. Svečano otvaranje biće održano u Gradskoj vijećnici u

Osniva se Muzej Grada Goražda

Osniva se Muzej Grada Goražda


03/03/2016    Coolturna baština

Autor: Coolturna baština | Datum: 03/03/2016. Općina Goražde najavila je osnivanje Muzeja u ovom gradu, i pozvala građane da doniranjem predmeta pomognu u očuvanju bogatog kulturnog naslijeđa ovog kraja. U petak, 11. marta 2016. godine, u prostorijama Centra za kulturu Goražde predstavljen je projekat osnivanja Muzeja Grada Goražda. Početnu fazu činit će