Fotokonkurs o kulturnoj bastini Opcine Centar

Javna ustanova Centar za kulturu „Sarajevo“ i portal Fotografija.ba raspisali su fotokonkurs za srednjoškolce o “Kulturno-istorijskim institucijama Općine Centar Sarajevo”.

Konkurs je otvoren od 1. aprila do 3. maja, a mogu se prijaviti svi srednjoškolci iz Općine Centar Sarajevo.  U konkursu se navodi da srednjoškolci mogu dostaviti fotografije kulturnih običaja, arhitekture i manifestacija od kulturnog značaja sa područja ove općine.

Fotokonkurs se realizuje u okviru istoimenog projekta koji nastoji da podstakne mlade ljude na bavljenje fotografijom. Osim poboljšanja svojih fotografskih tehnika uz predavanja profesionalnih fotografa, mladi će imati priliku da uče o kulturno-istorijskim institucijama Općine Centar.

20 najboljih fotografija biti će objavljeno na izložbi planiranoj za 12. maj 2016. godine u Centru za mlade Gorica, a tri najbolje fotografije će biti nagrađene sa 300, 200 i 100 KM. Žiri je sastavljen od urednika portala Fotografija.ba i predstavnika Javne ustanove Centra za kulturu „Sarajevo“.

Sponzor projekta je Općina Centar Sarajevo.  Ostale informacije o fotokonkursu i uslovima prijave možete pronaći na sljedećm linku.


Vezani članci

PlayUK u Sarajevu

PlayUK u Sarajevu


16/12/2016    Coolturna baština

Od 16. do 19. februara u šest gradova Zapadnog Balkana biće održan međunarodni festival posvećen britanskom filmu naziva “PlayUK”. Ovaj jedinstveni festival održati će se istovremeno u Sarajevu, Beogradu, Podgorici, Prizrenu, Skoplju i Tirani. Tokom festivala biće prikazano deset filmova britanskih autora koji su “privukli dosta pažnje na nekim od

2018 – Evropska godina kulturne baštine

2018 – Evropska godina kulturne baštine


05/12/2016    Coolturna baština

Vijeće Evropske unije i Evropski parlament potpisali su privremeni sporazum kojim se 2018. godina proglašava Evropskom godinom kulturne baštine. Glavni ciljevi Evropske godine kulturne baštine su promocija kulturne raznolikosti, interkulturalnog dijaloga i društvene povezanosti. Također, želi se ukazati na važan ekonomski doprinos kulturnog naslijeđa podjednako u kulturnom i kreativnom sektoru,