Fotokonkurs o kulturnoj bastini Opcine Centar

Javna ustanova Centar za kulturu „Sarajevo“ i portal Fotografija.ba raspisali su fotokonkurs za srednjoškolce o “Kulturno-istorijskim institucijama Općine Centar Sarajevo”.

Konkurs je otvoren od 1. aprila do 3. maja, a mogu se prijaviti svi srednjoškolci iz Općine Centar Sarajevo.  U konkursu se navodi da srednjoškolci mogu dostaviti fotografije kulturnih običaja, arhitekture i manifestacija od kulturnog značaja sa područja ove općine.

Fotokonkurs se realizuje u okviru istoimenog projekta koji nastoji da podstakne mlade ljude na bavljenje fotografijom. Osim poboljšanja svojih fotografskih tehnika uz predavanja profesionalnih fotografa, mladi će imati priliku da uče o kulturno-istorijskim institucijama Općine Centar.

20 najboljih fotografija biti će objavljeno na izložbi planiranoj za 12. maj 2016. godine u Centru za mlade Gorica, a tri najbolje fotografije će biti nagrađene sa 300, 200 i 100 KM. Žiri je sastavljen od urednika portala Fotografija.ba i predstavnika Javne ustanove Centra za kulturu „Sarajevo“.

Sponzor projekta je Općina Centar Sarajevo.  Ostale informacije o fotokonkursu i uslovima prijave možete pronaći na sljedećm linku.


Vezani članci

Neko je rekao feminizam? – Ciklus predavanja

Neko je rekao feminizam? – Ciklus predavanja


26/03/2016    Coolturna baština

Autor: Coolturna baština | Datum: 26/03/2016.  Sarajevski otvoreni centar i Fondacija Friedrich Ebert u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak, 4. aprila, organizuju predavanje „Jezik – instrument nevidljivosti i diskriminacije žena“ u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH. Predavanje počinje u 18h i dio je ciklusa od šest predavanja na temu „Neko je

Nova uništenja u antičkom gradu Palmiri

Nova uništenja u antičkom gradu Palmiri


25/08/2015    Coolturna baština

Autor: Coolturna baština | Datum: 25/08/2015. Hram Bel u sirijskom gradu Palmiri pretrpio je određena oštećenja koja su izazvali pripadnici Islamske države Irak i Levant (ISIL), izvještavaju svjetski mediji. Visina oštećenja na ovom hramu još uvijek nije precizno utvrđena. Institut za trening i istraživanje Ujedinjenih nacija potvrdio je, na osnovu satelitskih snimaka