Muzej-ratnog-djetinjstva-prva-izlozba-900x450

Izvor: Muzej ratnog djetinjstva


U Historijskog muzeju Bosne i Hercegovine u srijedu, 04. maja, u 20h biće otvorena prva izložba Muzeja ratnog djetinjstva.

Na izložbi će biti predstavljeni različiti predmeti, dokumenti, fotografije, ali i lične priče djece koja su rat provela u Sarajevu, i drugim dijelovima Bosne i Hercegovine. Ova izložba donosi priču o crvenom pony biciklu, ratnoj peći, dječijim crtežima i igračkama, konzervama hrane i drugim predmetima koji govore o odrastanju u ratnim uslovima.

Uspomene na rat ostale su sačuvane kroz lične priče i različite predmete koje je od februara 2015. godine Muzej ratnog djetinjstva kontinuirano skupljao od ljudi koji su željeli zabilježiti svoja sjećanja na taj period.

Ova izložba ostaje otvorena do 14. maja, svaki dan od 10 do 19h.  Nakon Sarajeva, izložba će posjetiti i druge gradove širom Bosne i Hercegovine.

Više o Muzeju ratnog djetinjstva možete saznati na njihovoj zvaničnoj web stranici, dok o prvoj izložbi čitajte više na zvaničnoj Facebook stranici.


Vezani članci

Dani arhitekture 2016: Arhitektura ispred investicije

Dani arhitekture 2016: Arhitektura ispred investicije


24/05/2016    Coolturna baština

Autor: Coolturna baština | Datum: 24/05/2016. Od 19. do 22. maja na različitim lokacijama u Sarajevu biće održani Dani arhitekture koji će i ove godine okupiti veliki broj međunarodnih i domaćih arhitekata i studenata arhitekture. Glavna tema osmih Dana arhitekture je ‘Arhitektura ispred investicije’. Svečano otvaranje biće održano u Gradskoj vijećnici u

Raspjevana “Noć muzeja”

Raspjevana “Noć muzeja”


20/11/2016    Coolturna baština

Autor: Coolturna baština | Datum: 20/11/2016. U petak, 27. januara, više od 200 muzeja iz različitih dijelova Hrvatske i Bosne i Hercegovine sudjelovat će u manifestaciji “Noć muzeja 2017”. Ovu manifestaciju od 2005. godine organizuje Hrvatsko muzejsko društvo. “Noć muzeja” ima za cilj promociju muzeja kao ustanova koje čuvaju naslijeđe i identitet,