make-heritage-fun-960

Ukoliko želite doprinijeti očuvanju kulturnog naslijeđa, prijavite se na «Make Heritage Fun» program koji organizuje GoUNESCO, skupina inicijativa podržanih od UNESCO-a. Poziv je otvoren do 30. juna 2016. godine.

«Make Heritage Fun» stažiranje ima za cilj promociju svijesti i kulturne baštine među mladim ljudima kroz zabavne i edukativne zadatke. Prijavom na ovaj program imate mogućnost osvojiti šestomjesečno stažiranje u GoUNESCO-u, na period od 12. jula do 31. decembra 2016. godine.

Ukoliko želite doprinijeti očuvanju kulturnog naslijeđa, prijavite se na «Make Heritage Fun» program koji organizuje GoUNESCO, skupina inicijativa podržanih od UNESCO-a. Poziv je otvoren do 30. juna 2016. godine

«Make Heritage Fun» stažiranje ima za cilj promociju svijesti i kulturne baštine među mladim ljudima kroz zabavne i edukativne zadatke. Prijavom na ovaj program imate mogućnost osvojiti šestomjesečno stažiranje u GoUNESCO-u, na period od 12. jula do 31. decembra 2016. godine.

Program je namijenjen studentima dodiplomskog i postdiplomskog studija koji žele doprinijeti očuvanju kulturnog naslijeđa, ali i onima koji nemaju trenutno status studenta.

Stažiranje nije plaćeno, a zadaci se većinom obavljaju putem interneta dok određeni zadaci podrazumijevaju posjetu lokalitetima od kulturnog značaja.

Da biste stražirali u okviru ovog programa potrebno je da:

  1. Učestvujete u #makeheritagefun događaju u vašem gradu i u nedjelju, 12. juna u 16:00 sati upoznate prošle i sadašnje GoUNESCO stažiste. Spisak gradova u kojima se organizuju druženja možete pogledati na sljedećem linku. Ukoliko se u vašem gradu na organizuje druženje, dovoljno je da istog dana posjetite jedan od lokaliteta svjetske kulturne baštine.
  2. Dokumentujte vašu posjetu! Fotografišite, snimajte, …
  3. Podijelite zapise na Instagramu, Facebooku, Twitteru, … koristeći hashtag #makeheritagefun
  4. Pišite o tome! Na kreativan način predstavite lokalitet i, mnogo važnije, svoje iskustvo prilikom posjete i cjelokupnog #makeheritagefun izazova postavite na www.gounesco.com. Slobodni ste koristiti fotografije, video zapise, slajdove ili bilo koji drugi reprezentativan i kreativan način da što bolje podijelite svoje iskustvo. Ne zaboravite da je najvažniji kriterij za odabir najboljih upravo posvećenost koja će se prepoznati kroz predstavljanje lokaliteta i iskustva u projektu. Maksimalan broj riječi je 800.
  5. Dodatno popunite formular za stažiranje. Rok za prijave je 30. juna 2016. godine

 

Odabranim kandidatima će biti dodijeljeni certifikati zahvale od strane UNESCO-a, a imat će i priliku učestvovati u kvalitetnim online radionicama koje će voditi stručnjaci iz oblasti kulturnog naslijeđa, fotografije i turizma.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte GoUNESCO putem mail-a gcc@gounesco.com


Vezani članci

Poziv za kamp i ljetnu školu na Golom otoku i Rabu

Poziv za kamp i ljetnu školu na Golom otoku i Rabu


31/05/2016    Coolturna baština

Autor: Coolturna baština | Datum: 31/05/2016. Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, Udruženje „Ante Zemljar“ i Volonterski centar Zagreb pozivaju volontere da se prijave na kamp “Pejzaž sjećanja” i ljetnu školu “Kultura sjećanja u savremenoj Europi” koji će biti održani na Rabu i Golom otoku. Volonterski kamp i ljetna škola održat će se od 17. lipnja

Izbor najbolje fotografije Balkana

Izbor najbolje fotografije Balkana


28/11/2016    Coolturna baština

U sarajevskoj Vijećnici 27. januara 2017. godine će se održati dodjela nagrada Balkan Photo Award za 2016. godinu, čime ujedno počinje i program Festivala, koji uključuje čitav niz predavanja, radionica i gostujućih izložbi. Balkan Photo Award za 2016. godinu se dodjeljuje u jedanaest kategorija: akt, moda/reklamna fotografija, kulturna baština, fotografija