make-heritage-fun-960

Ukoliko želite doprinijeti očuvanju kulturnog naslijeđa, prijavite se na «Make Heritage Fun» program koji organizuje GoUNESCO, skupina inicijativa podržanih od UNESCO-a. Poziv je otvoren do 30. juna 2016. godine.

«Make Heritage Fun» stažiranje ima za cilj promociju svijesti i kulturne baštine među mladim ljudima kroz zabavne i edukativne zadatke. Prijavom na ovaj program imate mogućnost osvojiti šestomjesečno stažiranje u GoUNESCO-u, na period od 12. jula do 31. decembra 2016. godine.

Ukoliko želite doprinijeti očuvanju kulturnog naslijeđa, prijavite se na «Make Heritage Fun» program koji organizuje GoUNESCO, skupina inicijativa podržanih od UNESCO-a. Poziv je otvoren do 30. juna 2016. godine

«Make Heritage Fun» stažiranje ima za cilj promociju svijesti i kulturne baštine među mladim ljudima kroz zabavne i edukativne zadatke. Prijavom na ovaj program imate mogućnost osvojiti šestomjesečno stažiranje u GoUNESCO-u, na period od 12. jula do 31. decembra 2016. godine.

Program je namijenjen studentima dodiplomskog i postdiplomskog studija koji žele doprinijeti očuvanju kulturnog naslijeđa, ali i onima koji nemaju trenutno status studenta.

Stažiranje nije plaćeno, a zadaci se većinom obavljaju putem interneta dok određeni zadaci podrazumijevaju posjetu lokalitetima od kulturnog značaja.

Da biste stražirali u okviru ovog programa potrebno je da:

  1. Učestvujete u #makeheritagefun događaju u vašem gradu i u nedjelju, 12. juna u 16:00 sati upoznate prošle i sadašnje GoUNESCO stažiste. Spisak gradova u kojima se organizuju druženja možete pogledati na sljedećem linku. Ukoliko se u vašem gradu na organizuje druženje, dovoljno je da istog dana posjetite jedan od lokaliteta svjetske kulturne baštine.
  2. Dokumentujte vašu posjetu! Fotografišite, snimajte, …
  3. Podijelite zapise na Instagramu, Facebooku, Twitteru, … koristeći hashtag #makeheritagefun
  4. Pišite o tome! Na kreativan način predstavite lokalitet i, mnogo važnije, svoje iskustvo prilikom posjete i cjelokupnog #makeheritagefun izazova postavite na www.gounesco.com. Slobodni ste koristiti fotografije, video zapise, slajdove ili bilo koji drugi reprezentativan i kreativan način da što bolje podijelite svoje iskustvo. Ne zaboravite da je najvažniji kriterij za odabir najboljih upravo posvećenost koja će se prepoznati kroz predstavljanje lokaliteta i iskustva u projektu. Maksimalan broj riječi je 800.
  5. Dodatno popunite formular za stažiranje. Rok za prijave je 30. juna 2016. godine

 

Odabranim kandidatima će biti dodijeljeni certifikati zahvale od strane UNESCO-a, a imat će i priliku učestvovati u kvalitetnim online radionicama koje će voditi stručnjaci iz oblasti kulturnog naslijeđa, fotografije i turizma.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte GoUNESCO putem mail-a gcc@gounesco.com


Vezani članci

Nagradno takmičenje “Inspirisani naslijeđem”

Nagradno takmičenje “Inspirisani naslijeđem”


17/01/2016    Coolturna baština

Autor: Coolturna baština | Datum: 17/01/2016. U cilju promocije vrijedne kulturne baštine Bosne i Hercegovine, Fondacija Kulturno naslijeđe bez granica organizuje nagradno takmičenje “Inspirisani naslijeđem”. Svaki grad ili selo u našoj zemlji njeguje vrijedna dobra, specifične tradicionalne zanate i tehnike rada, ples i muziku, običaje ili predanja koja je važno sačuvati i

„Najbolji u baštini“ kao mjesto razmjene kvalitetnih ideja

„Najbolji u baštini“ kao mjesto razmjene kvalitetnih ideja


20/09/2015    Coolturna baština

Autor: Coolturna baština | Datum: 20/09/2015. „Najbolji u baštini“ kao mjesto razmjene kvalitetnih ideja Jedan od najljepših gradova Jadrana – Dubrovnik ponovo će postati glavno mjesto susreta stručnjaka iz oblasti muzeologije, naslijeđa i konzervacije. Stručnjaci iz različitih dijelova svijeta od 24. do 26. septembra/ rujna okupiti će se na jedinstvenoj konferenciji „Najbolji