Foto CoolTura

Fondacija Kulturno naslijeđe bez granica (Foundation Cultural Heritage without Borders – CHwB) Bosna i Hercegovina i agencija “Visit Konjic” organizuju foto takmičenje “Foto CoolTura” od 13. do 26. juna 2016. godine.

Foto takmičenje “Foto CoolTura” ima za cilj promociju vrijednog kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa/nasljeđa/baštine Bosne i Hercegovine, i namijenjeno je svim građanima i građankama Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresirani fotografije mogu slati putem on-line aplikacije koja je objavljena na zvaničnoj Facebook stranici CHwB BiH ili web stranice. Proglašenje pobjednika zakazano je za 27. juni 2016. godine.

Ukoliko se odlučite da sudjelujete u foto takmičenju, potrebno je da:

  1. Posjetite kulturno-historijsko ili prirodno dobro bilo gdje u Bosni i Hercegovini,
  2. Fotografišete se kraj lokaliteta ili objekta,
  3. Pošaljete fotografiju na konkurs (putem on-line aplikacije),
  4. Podijelite s drugima zbog čega je važno da posjete taj specifični lokalitet ili objekat.

U saopštenju za javnost se navodi da će se prilikom odabira pobjednika “Foto CoolTura” takmičenja u obzir uzimati “zanimljivost opisa kulturno-historijskog ili prirodnog dobra, kao i da se na fotografiji vidi autor i lokalitet/objekat koji ste posjetili”.

Pobjednik ove nagradne igre osvaja vikend za dvoje u Konjicu, koji uključuje rafting na Neretvi, posjetu Titovom bunkeru, noćenje i prevoz. CHwB BiH i “Visit Konjic” obezbijedili su nagradu za pobjednika, te će vršiti odabir pobjednika ove nagradne igre. Na odabir konačnog pobjednika uzimat će se u obzir i broj lajkova koje ste dobili.

Kako stoji u saopštenju za javnost, “Foto CoolTura” dio je inicijative “Učini svojim!” koja ima za cilj podizanje svijesti među građanima BiH o zajedničkom kulturnom naslijeđu.


Vezani članci

Srednjovjekovni sajam u Stocu

Srednjovjekovni sajam u Stocu


12/05/2016    Coolturna baština

Autor: Coolturna baština | Datum: 12/05/2016. U starom Vidoškom gradu kraj Stoca 13. i 14. svibnja, Javna ustanova Radimlja Stolac i Općina Stolac organizuju drugi srednjovjekovni sajam ”Stolačka tarča”. Organizatoriji ovogodišnje manifestacije najavljuju bogat program namijenjen mlađoj i starijoj publici. “Stolačka tvrđava je zanimljiva kulisa za uprizorenje kazališnih predstava,  te zbog toga

„Coolturna baština“ traži saradnike-volontere!

„Coolturna baština“ traži saradnike-volontere!


28/12/2014    Coolturna baština

Autor: Coolturna baština | Datum: 28/12/2014. Mladi ste ili se tako osjećate, spremni ste na izazove i učenje, imate malo ili nimalo iskustva u novinarstvu, svjesni ste važnosti kulturne baštine, a uz to imate želju i da volontirate? Upravo vas tražimo! Portal „Coolturna baština“ pokrenut je u cilju promocije bogatog i vrijednog