Foto CoolTura

Fondacija Kulturno naslijeđe bez granica (Foundation Cultural Heritage without Borders – CHwB) Bosna i Hercegovina i agencija “Visit Konjic” organizuju foto takmičenje “Foto CoolTura” od 13. do 26. juna 2016. godine.

Foto takmičenje “Foto CoolTura” ima za cilj promociju vrijednog kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa/nasljeđa/baštine Bosne i Hercegovine, i namijenjeno je svim građanima i građankama Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresirani fotografije mogu slati putem on-line aplikacije koja je objavljena na zvaničnoj Facebook stranici CHwB BiH ili web stranice. Proglašenje pobjednika zakazano je za 27. juni 2016. godine.

Ukoliko se odlučite da sudjelujete u foto takmičenju, potrebno je da:

  1. Posjetite kulturno-historijsko ili prirodno dobro bilo gdje u Bosni i Hercegovini,
  2. Fotografišete se kraj lokaliteta ili objekta,
  3. Pošaljete fotografiju na konkurs (putem on-line aplikacije),
  4. Podijelite s drugima zbog čega je važno da posjete taj specifični lokalitet ili objekat.

U saopštenju za javnost se navodi da će se prilikom odabira pobjednika “Foto CoolTura” takmičenja u obzir uzimati “zanimljivost opisa kulturno-historijskog ili prirodnog dobra, kao i da se na fotografiji vidi autor i lokalitet/objekat koji ste posjetili”.

Pobjednik ove nagradne igre osvaja vikend za dvoje u Konjicu, koji uključuje rafting na Neretvi, posjetu Titovom bunkeru, noćenje i prevoz. CHwB BiH i “Visit Konjic” obezbijedili su nagradu za pobjednika, te će vršiti odabir pobjednika ove nagradne igre. Na odabir konačnog pobjednika uzimat će se u obzir i broj lajkova koje ste dobili.

Kako stoji u saopštenju za javnost, “Foto CoolTura” dio je inicijative “Učini svojim!” koja ima za cilj podizanje svijesti među građanima BiH o zajedničkom kulturnom naslijeđu.


Vezani članci

Tradicionalni “Kikićevi susreti” u Gradačcu

Tradicionalni “Kikićevi susreti” u Gradačcu


02/06/2016    Coolturna baština

Autor: Coolturna baština | Datum: 02/06/2016. Od 25. do 28. maja 2016. godine u Gradačcu se obilježavaju „Kikićevi susreti“, književna manifestacija koja na tri dana okuplja bosanskohercegovačke pisce i pjesnike. Ova književna manifestacija nastoji oživjeti književnost u Bosni i Hercegovini i popularizovati je među mladima, a organizira se u čast na jednog

36 zemalja u utrci za Europa Nostra nagradu

36 zemalja u utrci za Europa Nostra nagradu


04/02/2015    Coolturna baština

Autor: Coolturna baština | Datum: 04/02/2015. Organizacije i pojedinci iz 36 zemalja širom Europe predali su 187 aplikacija za Europa Nostra nagradu. „Za ovu prestižnu nagradu najviše aplikacija predala je Španija (19), potom Velika Britanija (14), Portugal (13) i Belgija (10). Značajan broj aplikacija primljen je iz Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Poljske i